Tort de cirese

de laura_n in Torturi, 19 Iun 2014 | 7235 vizualizari

 

Daca va plac torturile insiropate, de mere si cu frisca, atunci acest tort este asemanator.
Eu ciresele le desfac si daca le vad populate, nu le mai mananc.
Asa ca m-am gandit sa le savurez altfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese mari
  • 6 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lg cacao
  • 1 praf sare
  • smantana pt frisca
  • 2-3 lg zahar brut
  • pt sirop
  • cirese
  • 4 lg zahar brut
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cirese:

Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele.

Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam cu o spatula.

Luam o forma de tort, asezam o hartie de copt si punem cam 3/4 din cirese, fara zeama lasata de ele. Peste ele, turnam 3 sferturi din compozitia de oua. In compozitia ramasa, adaugam cacao si amestecam. Turnam restul in forma de copt.

Dam la cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.

Dupa ce s-a copt, scoatem si lasam un pic sa se raceasca, apoi rasturnam tortul pe un platou.

Intre timp, ciresele ramase si cu zeama lasata de ele, le punem intr-un vas, adaugam apa si punem la fiert. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si lasam sa fiarba cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.

Cu acest sirop, insiropam tortul. Blatul este unul pufos, va absorbi imediat siropul.

Batem smantana rece, de la frigider, cu 2-3 lg de zahar pudra. Cand s-a intarit suficient, ornam tortul si presaram fulgi de cioco. Dam la rece pana la servire!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe fel de fel